tisdag 15 november 2011

Egendesignad adventskalender & en liten julepåg!

Jag har suttit och tittat igenom olika material för att skapa en alldeles egen adventskalender till lille Milo. I år kanske det egentligen inte är någon vits med paketkalendern men för skojs skull sätter vi upp den iallafall ;). Det är en ren som skall vara bakgrund och ovanpå renens mage ska det sitta 6 krokar. På varje krok ska det hänga 6 snören i sådant där gammalt grovt material. Snörena skall sedan svepas om runt 24 små paket med siffror på. I F:s familj har de alltid funnits en paketkalender och enda sedan vi träffades har han varje dag i december fram till julafton fått öppna en. Det är inga stora grejer inslagna utan snarare lite lättsamma 20- kronorsprylar och ett choklad eller två. I vår familj har vi haft chokladkalendrar och jag förstår att det hade blivit dyrt att köpa 24 julklappar till 4 barn. 96 små presenter med papper, snöre och etiketter hade tagit en evighet att inhandla så för oss har varje decembermorgons chokladbit varit nog så speciell.

Visst var det roligt när man öppnade den luckan med bjällran, det var dubbelluckan som hade den och om jag inte minns fel så var det lucka 24? Vilka minnen som kommer upp när man tänker tillbaka på sin barndom och julen. Jag och syrran tävlade alltid om vem som vaknade först och öppnade sin lucka först. Så ledsen man blev när den ena av oss berättade för den ande vad luckan innehöll utan att man själv först fått titta. Syrrans kalender varade endast till den fjärde december sedan hade hon ätit upp alla bitarna och kvar var bara plasten. Vi brukade ta plastbrickan med de urgröpta figurerna och hälla vatten i för att göra isbitar. Hur kul var det inte sedan när man kunde dricka julmust med små tomtar, renar, bjällror, snögubbar och julkulor i :)?



Åter till Milos julkalender alà ren. Klart den skall upp i år, det är ju Milos första jul men i paketerna tänker jag istället för prylar lägga små färgglada bilder som han kan sitta och titta på i juletider :) Färgstarka saker kan det inte bli för mycket av och det räcker gott och väl för att fascinera en liten Milo!




Man skall vara rustad inför julen och vad passar inte bättre än en pepparkaksdräkt? Världens sötaste lille pepparkaksgubbe har idag fått på sig en ny dress från Lindex och den finns i storlek 52-80. Superskönt material och kostade endast 129 kronor! Så ni som vill dressa era små kids, ut och köp :)






Ha en mysig afton allesammans!


/ K & M



Inga kommentarer: