torsdag 3 november 2011

Filmklipp med en envis Milo som bestämt sig för att inte ta napp!

Alla bebisar använder napp, alla, utom lille Milo. När Milo föddes så sa alla barnmorskor till oss att vi absolut inte fick lov att ge honom napp från han var ca tre veckor. Detta var enligt personalen mycket viktigt eftersom han då kunde blanda ihop sugreflexen gällande mat och tröst. Vi lyssnade på personalen och efter tre veckor så testade vi att ge Milo en av de 10 nappar som vi skaffat. Tror ni han ville ha den då? Nej, där kom ju ingen mjölk ur den så det var mycket bättre med mammas tutte! När jag sedan pratat med alla andra i min mammagrupp och vilken annan mamma som helst så har de gett sina barn nappen redan från dag 1, annars hade det enligt dem aldrig funkat! Det sägs även att det är bra att testa olika sorters nappar så efter att vi köpt på oss en uppsjö av olika sorter så började vi nappträningen. Lilleman är en envis liten påg och nappen är inte hans grej utan det är fortfarande mammas tutte som gäller!



Jag tror att vi har testat alla nappar som går att testa men så kom jag till att tänka på MFF-nappen, kanske skulle den fungera! Efter en halvtimmes provande så insåg både jag och Milo att det inte var någon idè. Milo testade istället hela kittet med fotbollskläder som han fick i doppresent av några snälla grabbar. Halsduk, tröja, strumpor och napp. Sötare liten supporter får man leta efter!





Ikväll skall vi iväg och titta på matbord till köket. Tror nog att vi är ute efter ett barbord och två stolar. Lite roliga tyger ska vi också se om vi kan hitta så att F kan fullfölja sitt ljudisoleringprojekt i studion! Godkväll i höstrusket!



/ K & M










2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns hopp ännu två av mina barn tog inte nappen förrän de var över 4-5 månader och defter dt blev dme mycket tystare och lugnare så fortsätt och försök. Dem där BVC sjuksköterskorna ger vädigt konstiga råd ibland har vi märkt och ibland undrar man om de själva haft barn tror inte det. KRAM eVA sTEELE

Kristin Moser sa...

Märkliga råd från utbildad personal och som förstagångsföräldrar lyssnar man på de flesta tips man får! Man kan ju hoppas att han ändrar sig en dag och vill ta nappen :) kram