måndag 30 april 2012

Fullt ös utomhus!

God eftermiddag! Denna dag stavas fullfartfrånattvisloguppögonen tills nu så något längre inlägg och bildbomb hinns det tyvärr inte med idag! Bus på innergården, långa promenader, grillköttsfixning inför kvällen och måltider till oss alla är vad dagen bestått av. Pappa F kom hem på lunch så tillsammans satt vi ute i det fina vädret och mös. Vi testade en av barnens i husets rutchikana men den var läskig tyckte Milo. Han tyckte bättre om att springa i sin gåtsol och norpa Ingas ( tantan i huset som pladdrar med allt och alla ) nyplanterade blommor, haha ;)

Valborg skall firas ute i Bunkeflo tillsammans med lite trevligt folk. Vi är 6 vuxna och två barn som skall grilla, mysa och titta på årets stora majbål. Milo och lilla Olivia är nästan lika gamla så nog kommer de busa med varandra ikväll. Idag är det även exakt ett år sedan vi flyttade in i denna lägenhet. Till valborg förra året gick flyttlasset och herregud vad snabbt ett år går. Jag minns att jag hade mammabyxorna på mig för första gången när vi flyttade och magen hade precis börjat synas. Det var en varm dag då. Denna Valborgsmässoafton ser också ut att bli varm och sammanlagt har jag och Milo idag endast varit inne 1 timme! Utedag, japp!

 Ha nu en trevlig afton! På återseende!

/ K & M

3 månaders ledighet startar nu!



Godmorgon där ute! Idag startar ledigheten igen, en ledighet som jag skall njuta av till max. Jag skall ta vara på varenda minut med min lille och verkligen inte stressa det minsta! Vi skall ta dagen som den kommer och inte planera allt för mycket, det blir roligare då. Imorse när vi steg upp och pappa F gick iväg till jobbet så kändes det väldigt konstigt. Det kändes som när de första två föräldraveckorna som man hade tillsammans tog slut, alltså när Milo bara var 2 veckor gammal och jag själv skulle ta hand om honom om dagarna. Jag beundrar ensamstående föräldrar som hela dagarna tar hand om sitt/sina barn själv för det är verkligen ett heltidsjobb. Att vara två är nog så krävande men då finns det iallafall lite tid att byta av varandra emellanåt till skillnad om man vore ensam. Nu blir det jag som skall sköta allt om dagarna men det kommer gå bra, känns bara lite ovant eftersom det var så längesedan man var ensam om dagarna. Fast ensam är man ju inte, Milo är ju med mig konstant och den lilla tid man väl blir ensam är rätt så skön. Att kunna sitta ner, reflektera och bara njuta av att vara. Jag hoppas att denna tid, dessa 3 månader som är kvar av ledigheten kommer bestå av vackert väder så att vi kan vara ute massvis. Vi skall fika, träffa andra mammor och bebispolare, gunga, gräva och massvis av annat skoj. 

Dagens första promenad blev på 4 km och en liten morgontröttis somnade gott innan vi hann hem igen. Nu dricks det kaffe i stillhet och läses lite bloggar innan busfröet slår upp ögonen och dagen fylls av aktivitet! :) Ha en underbar måndag kära ni!




/ K & M

söndag 29 april 2012

Aq va kul med bad och köttbullar!




Badhuspremiär blev det denna söndag och tillsammans med morbror, moster Ulla, Matte, mamma och pappa så tog Milo sig runt i äventyrslandet bland frigolitbåtar och champagnebubblor. De sistnämnda bubblorna var lillen dock livrädd för så vi fick genast bege oss bort från den delen av bassängen. Något som var en höjdare var däremot den varma bubbelpoolen där man på mage kunde flyta omkring och spana in alla människor som satt i ring. Som ensam bebis på hela stället kände plutten nog att han stod i centrum och det var många han ansåg skulle få en av hans vinkningar. Ni vet, denna kille delar inte ut vinkningar till vem som, haha, han väljer noga ut sina vinkningsmännsikor. Ofta blir det medelålders kvinnor men en och en annan gubbe får också sig en vink ;). Kameran fick inte lov att följa med in i badhuset så endast några bilder från omklädningsrummet blev det!



Vattenruchibana, strömsimning, utomhusplask och barnbassängslek kan väl sammanfatta denna mysiga dag och mamma och pappas armar var fria ett bra tag då plutten njöt av värmen i sina fina släktingars famnar. Morbror Mickes mungipa fick sig en bra dragning liksom Ullas långa hår. Mosters bikiniband smakades det även på och i Mattes famn plaskades det hej vilt. Vi testade även att låta Milo sitta lite i en av båtarna men det gillade han inte istället var mammas axlar en bra utkiksplats samtidigt som hon gnäggade likt en häst. I Ullas famn låg Milo så bra att han nästan somnade och då vi andra var russin från händer till fötter så beslutade vi oss för att ta oss hem. Möra, trötta och nöja efter Milos första badhusbesök så myser vi nu ner oss i soffan och håller kväll. Veckomat till lillen skall också göras och med köttbullar, pasta och lite smör mixat blir det finfina burkar att smaska på :)



Hoppas ni haft en fin söndag! Själv är man nu långledig igen och skall alltså inte upp och jobba imorgon. Hörde att det vankades sommarvärme imorgon och stämmer det så blir det långa härliga promenader och lekplatsbesök! :)

/ K & M

Röda saftiga gubbar & Vårruset!

Jordgubbar till frukost? Japp, till efterrätt på frukosten blev dessa röda gubbar med turkisk yoghurt serverade i detta hem och en som gärna ville ha ett smakprov var Milo. Han trånade så efter frukten så den fick han prova på. Jag tror det är bra att låta de små testa olika sorters födoämnen och maträtter så om de skulle vara allergiska så upptäcks det i tid. Jordgubbar och andra stenfrukter kan man som barn vara väldigt känslig mot men hittills har vi inte märkt att lillkillen skulle vara allergisk mot något. Jordgubben suttades det på och så skar vi upp den i mindre plockebitar- gottgottigott tyckte plutten som med god aptit mumsade i sig det saftiga bäret.








Idag blåser det så att man tror taket skall flyga iväg och morgonens walk var något stormig. Eftersom denna vagn inte har något frontskydd så får man dra den baklänges för att inte få vinden rätt in på lillen. Detta resulterar i en väldigt krävande promenad så någon längre runda blev det inte. Väl hemma igen upptäckte vi att brevlådan var full och att något stack ut från ena kanten. Vid en närmre titt såg vi att det var min nummerlapp som kommit. Jag skall nämligen tillsammans med 5 andra mammor rusa det traditionella vårloppet för kvinnor här i Malmö- Vårruset. 5 km och sedan väntas picknick! Den 2:e maj går startskottet men då ingen av oss är några elitidrottare direkt så skall vi luffsa runt ;). Att döma av min startplacering så är det en hel del folk anmälda.. 






Denna söndag är det tid för Milos första badhusbesök. Tillsammans med mamma, pappa, morbror Micke, Ulrika, moster Annicka och Matte skall det plaskas och de nya badbrallorna skall invigas ;)!

Ha en mysig söndag!


/ K & M

lördag 28 april 2012

En upptäcktsfärd från morgon till kväll!

Hela dagarna består för tillfället av en upptäcktsfärd som börjar när lillen slår upp ögonen. Inte en minut är denna plutt stilla och som mamma får man glatt kravla med på denna upptäcktsfärd. Milo visar vägen och jag följer efter. Vi tar oss genom dörrkarmar och trösklar, in och ut genom olika rum för att slutligen sätta oss upp och spana vidare. Att man skulle krypa omkring på golvet hade jag räknat med men jag tror nog nästan jag spenderar mer tid där än stående på fötterna, haha. 

En härlig upptäcksfärd blev det idag då vi gjorde ett besök hos mormor och morfar. Ute i trädgården startade vi vår färd och norpades inte den ena blomman efter den andra så var det kurragömma under utemöblerna. Bollsparkning i nyklippt gräs, mys med morföräldrarna, fika på trädäcket.. vilken dag.. supermysigt har vi haft det och det behövdes efter en lååååång och klarvaken natt! Just som rutinerna börjat falla på plats så ändras nätterna igen, tur man inte skall upp och jobba på ett tag iallafall ;)!

 

Allt som stavas jord skall kännas på och hela tiden får man vara på sin vakt så det inte stoppas i munnen. Snacka om att vi lär få motion på semestern i strandsanden .. upp ner, hit dit, fram, bak, runt, på, i över.. full fart från morgon till kväll vill jag lova! Denna kille som en gång var det lugnaste jag skådat är idag ett yrväder utan dess like, älskade vilding! 


Denna lördagskväll spenderas med familjen på hemmaplan. Mys, film och gottis blir det och vi önskar er en fin kväll där ute!

/ K & M

Ölandstur bokad när miniteknikern öppnat dokument

Tangenter, hur roligt kan det vara? Enligt teknikern i detta hem är det otroligt fascinerande att det genom att bankas på svarta små knappar kan komma upp massa rutor på skärmen. I 20 minter stod han denna morgon och spanade in vad som hände och han gav sig inte från att han öppnat ca 25 fönster med diverse grejer, haha! ;) Lustigt nog så råkade han öppna en fil med olika sorters stugor och boenden på Öland. Denna fil laddade vi ner för någon månad sedan för att se om det fanns lediga platser att hyra i mitten av maj. På något vis har vi liksom glömt bort detta med Öland men nu när Milo dragit fram dokumentet så kom vi till att fundera igen...

 

Förra året var vi på Öland och det var något av det mysigaste vi gjort någonsin. Solen stekte, det var inte ett moln på himmeln, vi åt gott, tog oss runt och kikade på diverse saker och bara njöt av livet. Gravid i v.30 var man så det var dock något tungt! Just till Kristi himmelfärd så är det en jättestor  vindsurfingtävling i Färjestaden och eftersom detta är ett av F:s största intressen sedan många år tillbaka så vill han gärna se denna. Någon vidare vind var det dock inte så de fick ställa in många tävlingar men det var skoj ändå. Öland låter lååångt bort men det tar faktiskt inte mer än 3 timmar härifrån. Förra året körde vi upp vid 7 på morgonen och var framme lite efter 10. Smarta som vi var så hade vi inte bokat något boende sist utan hoppades på att där skulle vara ledigt någonstans ( Vilket det inte var ). F ansåg att vi skulle ta en tältplats, då vi hade tältet med oss men att ligga höggravid på en stenhård yta var inget för mig, så vi begav oss hem vid 9 tiden på kvällen ;).  Nu har vi alltså bestämt oss för att åka iväg och har hittat boende för bra pris. Vi är 4 vuxna och 1 barn vilket endast kostar 600/natt. Så vi tar med oss matsäck, grillgrejer och allt som behövs och åker iväg! Supermysigt skall det bli och eftersom vi märker att lillen är jätteintresserad av djur så blir det nog en liten sväng in om Ölands djurpark också :) Någon som har mer tips på aktiviteter och saker att se på Öland så kom gärna med dem ;)!


Här kommer lite bilder från förra året i maj ;)



På återseende 
/ K & M



fredag 27 april 2012

Fredagsränder, bakluckepicknick och kvällens to-do!!

God fredag på er! Det upptäcktes idag att jag råkat klä Milo som en riktig liten randig gosse. Body med svarta ränder, kofta med blå ränder, strumpor med vita ränder och mössa med gröna ränder.. så tokigt det kan bli ;)! Dock tycker jag det är lite charmigt med blandat matchning på barns kläder ;). Vi packade idag ihop en liten matsäck för att åka på picknick vid stranden  i Lomma men denna matsäck fick tyvärr ätas i bakluckan på bilen, haha. När vi kom fram drog mörka moln in och så började det blåsa upp rejält. En annan hade varken jacka eller varma skor så likt en frusen fickpinne fick man sedan tinas upp i bilen. Istället landade vi i lite olika köpcentran runt om i stan. En liten stadsroadtrip kan man säga som avslutades med en rejäl kopp kaffe i vardagsrumssoffan!

 
Även fast denna grabb inte sovit mer än max 2 timmar i streck i natt så är han på bra humör. Tror att det är så att tand nummer 7 och 8 börjar ta sig fram för det dreglas och gnagas på allt. Det verkar göra ont i tandköttet för maten är det inte lika bra fart på längre. Vi får väl se när de tittar fram. Badbyxor och bikini har som sagt införskaffats och med stjärnor och ränder skall lillkillen svischa omkring i den ljumna sanden! :)









Fredagspromenad väntas innan helgens första grillning drar igång. Kycklingspett med paprika och fetaostsallad tillsammans med hemmagjord potatisgratäng vankas och sedan tar kvällens barnvakter över ett par timmar. Mamma och pappa beger sig sedan iväg på ett par drinkar för att i trevligt sällskap fira pappas låtreleaser ;)!  Ha en toppenhelg kära läsare! 

/ K & M

torsdag 26 april 2012

Jonglering, bombadering & sommarsaker på plats!

Gröna, blåa, lila.. ja överallt ligger dessa plastbollar efter att papprickningen är över. Jag och Milo fick ett ryck och bestämde oss för att bombadera pappa F lite smått med alla bollar. Oj vad det kastades bollar ;). Milo kastade nog dock de flesta på mig och efter ca 70 kast så fick det var nog, haha. Jättekul, nuförtiden är man som barn på nytt hela dagen och att leka jonglerare var också spännande tyckte lillen. Helst skulle jag ha 5 bollar i luften tyckte han! Men en som inte var förtjust i att få hela sin ordinarie viloplats bombaderad var Minto. Denna kanin har nämligen ett speciellt favoritställe vilket är mattan. Mattan är hans revir och allt som hamnar där åker bort fortare än kvickt. Med nosen skjuter han väck saker och på så vis hålls där alltid rent och städat! Nu får han jobba den lilla kaninen, 50 bollar skall bort ;)






En tur på stan blev det också idag där det hittades en fin sommarväska till semestern. Jättemycketfina sommargrejer hade kommit in och även en bikini och örhängen fick jag tag på. Gårdagens rabarberpaj blev eftermiddagsfika och nu njuter vi av att helgen har börjat. Lediga imorgon är vi allihopa och nu väntar 4 månaders mammaledighet igen :)! Hoppas er torsdag har varit bra och att det fina vädret kommer morgon! Nu blir det en kvällspromenad innan nattningen startar! På återseende!:)  /K&M

Tvättkorgsbus på morgonkvist!



Här var det bus i vårt hus! Morgonen startade med lite tvättkorgstittut i gryningen och lille Milo var på mycket bra humör. Pigg och utvilad efter att ha sussat gott hela natten. Igår kväll vände sig Milo om där han satt och lekte i sitt bollhav, tittade på mig, sa mamma och började vinka! Vilken härlig känsla som uppstod i hela kroppen :)!

Idag är det sista jobbdagen för mig innan jag återgår till min mammaledighet. Oj vad jag skall passa på att njuta av dessa sista 4 månader hemma. Jobba har varit skoj men nu kan det räcka fram till augusti/september ;). Det är en härlig tid framöver att vara ledig på. Att kunna vara utomhus hela dagarna, busa på lekplatser, fika och bara vara. Eftersom vi bor ca 3 minuter gångfärd från stranden så kommer det spenderas en hel del timmar där nere när vädret blir lite bättre. 

Kom att tänka på att det nu är mindre än en månad tills vi åker till Kreta. Det börjar dra ihop sig och denna gång skall jag komma ihåg att ta med mig allt, haha. Sist handlade jag hem flaskborste, nya flaskor, olika material och servetter mm men såklart så upptäckte jag på Kastrup att dessa grejer låg kvar i köket! Skall iväg och införskaffa en våtdräkt/ baddräkt från P.o.p senare i eftermiddag, såg att de har lite rea så skall slå til på en marinblå sådan!  Ha en fin dag med er!


/ K & M


onsdag 25 april 2012

Nya phonen, kundvagnsperemiär & dagens!

Godkväll där ute! Numera är lillen ägare av en sprillans ny svart plastmobil alá Flinta som både blinkar, låter, har kamera och går att ändra bilder på. Vilken pryl alltså! Varför har vi inte införskaffat en sådan tidigare? haha! Denna nya grej är den nya bästisen och fungerar precis lika bra som mammas och pappas lurar! Som ni ser är där tillockmed batteriprocent på displayen och ett hölje man kan dra för kameran, fiffigt ;)! Moster Annicka tyckte att Milo var förtjänt av en sådan, tack fina moster! :)

Eftersom jag slutade redan vid 14.00-tiden idag så passade vi på att storhandla hela familjen. Det blev även ett premiärkundvagnsåk för lillkillen och han tyckte det var superkul. Väl framme vid kassan så frågade jag F varför han hade köpt storpack kexchoklad och Ahlgrens bilar..? det var inget min herre ville kännas vid och då förstod vi vem det var som norpat det och lagt i kundvagnen, busen med 6 små tänder! Uppackning av varor hjälpte han också till med tills han fick tag i rabarberna.

Visst är det härligt när man storhandlat hem allt möjligt. Idag blev det Italienska färsbiffar med färsk bandspaghetti och min hemmagjorda champinjonsstuvning. Mormor har en gång i tiden lärt mig hur man får till bästa stuvningen vilket fortfarande funkar fint! Mindre bra går det när man har kastruller igång, en kaffekokare och en kanin som tassar runt fötterna samtidigt. Då är det lätt biffarna blir lite halvbrända ;), haha! Men gott var det iallafall! Ha en mysig onsdag med er! På återseende!

 / K & M

Browneyed boy!

Nu börjar Milos ögon bli riktigt mörka. Inte en chans att de skulle slå om till blå eller någon annan färg! Själv tycker jag att lillkillen blir mer och mer lik mig. Innan var har nämligen en liten kopia av pappa F men det börjar ändra sig så smått. Ögonfärgen har han verkligen från mig liksom formen på dem. Däremot är ögonbrynen och partiet där ovan från pappa. Håret ser precis likadant ut som det gjorde på F när han var runt 9 månader och så har han den lilla näsan från mig!

Det är så roligt och fascinerande att kunna se sig själv i en annan person, en liten person man själv har skapat!

Denna onsdag bär det iväg mot jobb och regnet öser ner från himmelen. Såklart har man rastvakt i 1 timme i dag så det blir till att dra på sig regnjackan ;)! Lillen har sovit sedan 20.00 igårkväll och endast vaknat en gång vid 22-tiden. Tror det var en rejälv mardröm för han gav ifrån sig ett riktigt tjut.. för att sedan somna om. Resten av natten har plutten sovit så himla gott i i sin säng, härligt! Blev ett snabbt litet inlägg nu på morgonkvisten och vi önskar er en fin dag!:)

På återseende senare!

/ K & M

tisdag 24 april 2012

Majshornsafton & farsans geniala sångkonst!

De som absolut inte skulle få komma hem till denna bostad har ändå gjort det. Denna mamma har ändrat lite uppfattning och Majskrokarna har för första gången inhandlats i affären ( till Milos stora förtjusning ). Enda sedan lillen föddes har jag varit skeptisk till dessa smältande ostbågsliknande krokar. När jag varit och fikat med andra mammor har de gladeligen dragit fram ett gäng sådana till sina ungar och frågat om Milo också skulle ha en. Njae, det är nog inget för honom har jag sagt och varit anti ganska länge. I helgen fick lillkillen smaka en av sin kusin vilket var succé från alla håll. Eftersom Milo tidigare har haft svårt för att mala ner större bitar än 6 månadersmat så har jag som mamma inte vågat ge för stora bitar. Majskrokar har därmed varit på tok för stora i mina ögon. Men eftersom de smälter så fort de nuddar läppen så tror jag inte det är någon större fara sålänge de äts under uppsikt av oss! Givetvis skall dessa inte ätas som snacks hela dagarna men en eller två någongång då och då.. Vi märker nu att lillen kan plocka upp bitar och stoppa i munnen själv så nu i veckan skall vi testa med lite mjuka skalade ärtor, brödbitar och annat gott som han själv kan mala ner!


Tornbygge på hög nivå har också skett denna afton och en hel del ras likaså. Ohhooo låter det från Milo när tornet faller ihop och så skall det klättras upp på varenda kloss! I mer än 3 veckor har det varit stora problem med att få på Milo sin pyjamas utan protester. Den vill inte på! Är detta ett vanligt problem för en 9-månadersbaby tro? Det sprattlas hejvilt och skriks som om jorden håller på att gå under men idag skedde något oväntat. Pappa F kom i samma stund som protesterna började in till skötbordet och började SJUNGA en ny påhittad låt som gick hem, haha:

- Nu är det pyjamasmys, om det så är det sista för idag, det är dags för pyjamaseeen... om den så skall på bak och fram, nu är det slut på dagen det är natti och pyamasmyyyys...

Ett leende som sträckte sig från hakan upp till öronen och ett gapskratt som måste ha hörts in till grannarna uppstod och hur det gick att få på pyjamasen kan ni nog räkna ut ;)?! Galant! Farsan, den nya nattsångfågeln i huset, vilken hit! ;)

  Dags att hålla kväll och förbereda inför jobb imorgon. Vikarie hos mina tvåor väntar mig och det är bild, matte och naturkunskap som står på schemat! Skall nog gå bra det där  ;)

Adjökens!

/ K & M

Walking sisters by the sea!

Vilken eftermiddag det varit idag. Solen har värmt gott och jackan kunde läggas på hyllan. Två rejäla powerwalks har det tagits denna tisdag så motionen kan det inte klagas på ;). Som kompensation för att energin hade förbrukats så fick det bli vars en mjukglass doppad i choklad från världens bästa glassställe i Limhamn. Behöver jag säga mer? Nej, detta var något av det godaste på länge och medan jag och syrran glatt promenixade vidare så sov lilleman som en stock i sin vagn. Första dagen på länge som Milos mössa också fick läggas undan och han var helnöjd kan jag lova :)!
 
Vi gick vid havet och promenaden blev 5 hela km. Har börjat använda appen Runkeeper för att kolla tid, längd och förbränning men mest lite på skoj. Efter varje 5 minuter så berättar telefonen hur långt man gått/sprungit/cyklat mm och så talar den även om när varje km är passerad. Kanonbra, ladda ner den ni powerwalkare vettja ;)
 
För övrigt så har lillkillen varit prima städhjälp, tvätthjälp och diskhjälp idag. Sladden till dammsugaren har han dragit fram och tillbaka i liksom all tvätt som hängts upp. Alla plastgrejer  som har diskats, torkats och lagts fin har han bytat plats på och lite halvt dreglat ner ;). Nu väntas grillning på innergården och jag hoppas ni haft en fin tisdag allihop! På återseende!
 
/ K & M





Från storlek 45 till 80- månadsmix och tankar!

 Idag när jag vaknade möttes jag av det bredaste leendet från min lilla son. Ett leende som fick mig att smälta inombords och som fick mig att reflektera över den gångna tiden. 9 månader idag. 9 hela månader som susat iväg i en otrolig takt. Mammaledigheten har varit helt fantastisk och jag har njutit av varenda dag med min Milo. Denna lilla pojke som en gång var så liten.. så pluttig.. så späd.. så lugn och 2800 gram tung.. denna lilla pojke som hade armar smala som pappas tumme och ett huvud som fick plats i handflatan på mamma.. det är rätt sjukt nu när man tänker tillbaka på att detta faktiskt bara var 9 månader sedan.. När man ser dessa fotografier så kommer alla känslor tillbaka från den tiden och inombords blir man alldeles varm.  En liten tår av lycka trillar också ner  från min kind och tacksamheten jag känner över att just jag får uppleva detta, att vara mamma, går inte att beskriva. Älskade bebis, som hade den absolut minsta blöjan och ändå satt den upp i armhålorna på honom.. min fina gosse, som du har växt, från storlek 45 till 80.. 



Det finns en hel del Milo gillar och en hel del som inte kommer på frågan. En glad grabb men bestämd är han också. Nyfiken, sprallig, busig och charmigare än någonsin.. En liten individ som har en alldeles egen personlighet och på innefronten just nu är följande:

- Lekkamrat = mamma  och pappa. Ja, vi är de allra roligaste personerna för tillfället och med oss på plats så är humöret på topp. - Kasta saker och släppa taget är också superkul och favoritgrejerna just nu är den nya plastmobilen som spelar, alla fjärrkontroller, allt som är runt och rullar, platta långa föremål som går att banka med och att resa sig mot stora grejer. - Allt som har hjul eller går att köra med är toppen liksom att krypa runt i hela lägenheten. 

- I matväg funkar färsrätter bäst och gärna med någon form av mosad pasta. - Mangon är en klar favorit och just nu har han dille på majskrokar. - Vatten dricks massvis av och får han banan så tackar han inte nej.

Protesterar gör han med allt man tar ifrån honom och argast blir han när han inte får mant precis på den sekund som hungern slår till. - Serveras det inte ur fruktburkarna så blir han tokig och ger ifrån sig skrämma-tanterna-skriket. Ja, en personlighet som heter duga men ack så härligt att se denna lilla grabbs utveckling vecka för vecka. Månad för månad kommer nedan och se vilken skillnad det är, liten börjar bli stor, grattis på 9 månadersdagen min fina son.




   9 månader av lycka. 9 månader av glädje. 9 månader av kärlek, älskade Milo! 

/ K    

måndag 23 april 2012

Tanter som får sig ett skrik & mätande föremål!


 Fikatime blev det i Västra hamnen med övrigt folk och övriga fiskmåsar. Milo har fått för sig att så fort det går någon okänd människa framför vagnen, alltså påväg mot honom, så skall han skrika på dem. Ahhhhrrr, iiihh, iiiiiih.. Jag kan ju säga att det är rätt så många gamla tanter han skrämt slag på ;). Det låter som en nykläckt fågelunge.. fast i en tonart likt en fiskmås., haha. Hur det från en vecka till en annan bara kan ändras i röstläget sådär är för mig ett mysterium. När vi idag satt och fikade så tyckte plutten att alla som gick förbi skulle få sig ett litet skrik men som tur är så skrattade bara folk, haha, tokiga lilla bebis, ibland undrar man vad de små tänker ;).


Tttttaa... Ttaaaa.. är ett av de nya orden som börjat dyka upp. Fikmåsarna tittade vi på idag och efter att ha promenerat en rejäl sväng så tog vi oss hem igen. Vi började titta igenom vad som behövs till Milos fönster för att mörklägga nu när det är ljust när han skall sova. Vi kom fram till att en rullgardin vore bättre på sin plats än persienner så ikväll beger vi oss på jakt efter en sådan. Något som också skall på sin plats i lillens rum är måttstocken som moster Vickan gav honom i lördags. Superfin och ljuvliga färger. Precis en sådan jag velat ha till honom men inte hittat så den tackar vi för :)

En snabb dag har passerat och imorgon är det ledigt och dubbeldag. Dubbeldag är det nya som försäkringskassan startade med för ett tag sedan vilket innebär att båda föräldrarna kan vara lediga samtidigt och ta ut föräldrapeng båda två. Kanonbra! Ha en mysig måndagsafton!

/ K & M