onsdag 23 maj 2012

Packat och klart- så underbart!

Någon vits att packa väskan, låta den vara vidöppen och vika varenda plagg snyggt? haha, svar nej! Någon tyckte det var en mycket intressant väska och fann sig ganska snabbt med att stöka ner och riva upp! Tidigt imorgon bär det av mot Grekland så nu tar bloggen en hel veckas paus! Vårt resesällskap består av moster Annicka och gudfader Matte! Trevligt!  Kamera, laddare, solkräm, brillor, ett halvt apotek, en halv ica-affär och så Milos egna lilla resväska såklart! :) Jabadabadoväskan med flygplanet på har lillen som handbagage och där i har han stoppat i det allra viktigaste för hans del. 3 timmar och 15 minuter tar flygningen från Sturup till Chania airport, Kreta! Vi beger oss i ottan så att dra upp Milo halv 5 får vi se hur det går. Tessie sköter lille Minto och det tror jag hon klarar galant! ;). 

Hur flygningen skall gå med en aktiv 10 månadersbaby är nog inte lönt att spekulera i. Antingen går det prima eller så uppstår ett smärre kaos. Det skall nog gå bra, det finns ju en hel korridor att vandra fram och tillbaka i ;). Milos minipool i form av en båt skall självklart med och den blåser vi upp på plats! Bollen, Apan Papan och spaden får vi inte heller glömma!



























Vi reser åter med Ving och hotellet heter Blue Sky! Det är även lillkillens 10- månadersdag imorgon faktiskt! Vad kan man fira en sådan dag bättre än på en strand i Grekland med kepsen på sned och foppatofflorna halv avsparkade i sanden!? ;). Stora fina killen. Första nollan och om mindre än två månader har vi en 1-åring hos oss! :). Den grekiska väderprognosen ser toppen ut med strålande solsken varenda dag! Vi får hoppas den stämmer ;). Det var en glad grabb som idag spanade in allt vad packning heter och jag tror nog lillkillen sover gott i natt och laddar inför morgondagen. Souvlaki, medelhav, sand mellan tårna, plask i poolen, åhh vad jag längtar, så underbart det skall bli! :). På återseende om en vecka, ha det toppen!






/ K & M

Gubben i lådan kom fram, Tjohej!


En liten rackare har lärt sig att hoppa ner i öppna byrålådor. I sovrummet har vi två stora byråer där Milos kläder ligger vikta. Det händer att de lådorna förblir öppna och denna morgon var en sådan dag. Jag höll på att vika tvätten ur baljan och lillkillen kröp runt bredvid mig på golvet. Plötsligt hade han hoppat ner i lådan och plagg efter plagg åkte genast ut! Haha, tokiga bebis som varje dag kommer på något nytt att utforska. I lådan satt plutten sedan ett bra tag och inspekterade mig när tvättvikningen pågick! :)




Idag är det dan för dan som man säger, dan före avfärd och det som står överst på to-do-listan denna onsdag är pengaväxling. Euro skall alltså skaffas, apoteket skall besökas, godsaker skall handlas, passen skall rotas fram och väskorna skall fyllas till max. Det kommer vara väskor som är proppfyllda denna gång då vi nu måste ta med oss mat till lillen. Det blir nog lite mer avancerat att resa med Milo denna gång eftersom han hela tiden skall röra på sig. Förra gången åt han bara från mig och satt still och kikade sig omkring. Sedan vet man inte hur hans vecka kommer bli, humöret ändras snabbt men oftast är han glad och road. Men jag resonerar såhär, hellre lite skrik på stranden är skrik i köket! ;)

Ha en härlig dag!

/ K & M

tisdag 22 maj 2012

Brännbollsafton med ApanPapan och Gänget!!

Brännbollspremiär såhär en tisdag i kvällssolen! Ett stort gäng blev vi som samlades för att grilla och spela. Med oss hade Milo Apan Papan som verkligen inte får glömmas. Skulle detta ändå ske så går han bananas, det kan jag lova! Promenad ner till Ribban där spelplanen dukades upp och vi fick idag införskaffa nya rack. Nya och nya, rack överhuvudtaget. Vi har aldrig själv haft rack jag och F utan det är alltid någon som brukar ha. Men nu kan man snylta våra om det behövs ;). Korvgrillning i sandhålor med medhavet grillgaller och så delade denna lärare upp gänget i lag, etta, tvåa, etta, tvåa och ingen behövde känna sig sist val ;). Lillkillen var väldigt nyfiken på  allt runtomkring och då mormor och morfar tittade förbi så fick han sitta med dem och kolla på. Dock ville han vara med i spelet så han fick hjälpa mig att slå. Denna mamma behöver nog öva lite i smyg på att slå för det märks att det var ett tag sedan, haha. 








Racket skulle provsmakas och medan lyror togs och uppisar sprangs så flög tiden iväg. Brännbollsaftonen som till en början bara såg ut att bestå av 7 man slutade istället i en samling av nästan 20 tjejer och killar. Mycket trevligt att så många tittade förbi spontant och jag hoppas det blir fler sådanakvällar nu i sommar. En trött gosse somnade som en stock i sin säng efter att denna mamma fått ta över nattningen. Förr har det endast funkat med pappa men nu är det bara jag som gäller. Tätt intill mig vaggandes sluter han de bruna fina och ca 2 minuter senare läggs han neri sin säng! Kanonbra!

Nu skall Melodifestivalskvalet fortsättas att ses på följt av mer packning inför resan! Godkväll på er där ute och sov gott! :)

/ K & M

Paus i parken för stora och små!




Eftermiddagspaus i parken för stora och små! Ellie och Milo har busat runt i gröngräset medan vi mammor fick en lugn stund till att sitta ner. Skuggan har varit platsen där vi idag har hållt oss med tanke på en temperatur på närmre 30 grader! Milo har ratat vagnen totalt denna dag och endast velat krypa runt. Han skrek som bara den tills vi kom fram till parken där han genast lugnade ner sig när han fick hoppa av! Glass, rån och vatten- så var vi alla helnöjda- Parkmys när det är som bäst! :)



Kan man bli pollenallergisk sådär bara utan att ha visat någon tendes till det någongång i livet? En annans ögon har kliat något fruktansvärt och näsan har runnit som en kran. Lustigt! Har aldrig hänt förut! Brännbollskväll med gamla gänget väntar ikväll nere på Ribban och grillarna skall med! På återseende!

/ K & M

10 månaderskontroll och utveckling denna soliga dag!


2 dagar kvar! 2 dagar kvar tills vi ligger på playan i Grekland, har vinden i håret, solen i ryggen och sanden mellan tårna. 2 dagar kvar tills vi njuter med varandra på Milos andra semester i livet. Sverige, Danmark, Egypten och Grekland är de länder som Milo hittills har besökt under sina 10 månader i livet, vilken liten Globetrotter ;)! I Norge och Tyskland har han också varit om man räknar när ha låg i mammas mage! Just nu är packningen i full gång här hemma. Morgonvädret är strålande så när pappa F tittade hem på frukost mös vi på innergården. I gräset låg vi och busade tills jag kände att jag satte mig i något. En rejäl fågelskit. Woohoo, nice! Liten kille släppte idag sina små händer från tvättkorgen han stod och höll i och så stod han. Helt still utan att hålla i sig stod lillen helt själv, duktiga älskade Milo. Som mamma blir man superstolt varje gång något nytt i utvecklingen sker och det är så härligt och se att allt går framåt :).



10 MÅNDERSKONTROLL har vi också varit denna förmiddag och jag minns att när denna tid bokades in, vid senaste 8 månadersbesöket så var den låååångt borta. Men nu var det dags! Läkarundersökning och det var en hel uppsjö av grejer som skulle testas nu. 100 frågor om utvecklingen och så skulle de lyssna på hjärta och lungor. Efter att ha norpat ett snöre med en kula för att konstatera att pincettgreppet funkar, slagit samman två klossar och lyssnat efter ljud bakom sig så fick Milo en grön OK stämpel ;). 9515 gram kärlek med en längd på 74 centimeter sattes sedan i vagnen innan vi vandrade hemåt i solskenet! 

Nu väntas lunch och lite lek med småpoolarna i parken! Gungor nästa! Ha en toppendag och hoppas ert väder också är nice idag! :)


/ K & M




måndag 21 maj 2012

En majmåndag när sommaren kommit..

Om affärerna har haft det lite kärvt med solhattsförsäljningen på senare tid så tror jag inte att de klagar just nu ;). Vart man än vänder sig ser man dessa små hattar flaxa omkring och under varenda en kikar små gulliga kinder fram! Solhattarna har kommit för att stanna och själv har även jag tänkt skaffa mig en. En solhatt av lite större modell och gärna med en ljusrosa ton tack! H&M hade fått in en del så man kanske får ta sig en sväng dit imorgon!? 

Idag har vi busat med vatten för fulla muggar! Milo och mormor har haft en heldag med skålar under parasollet och det var mer än trädäcket som var nerblötat efter att lillkillen varit i farten! ;). Superskoj att plaska tyckte Milo och att låta utestolarna vara gåvagnar var också en höjdare! På nästa grej att skaffa är en liten barnpool. Så roligt det ar att bada i dessa pooler när man var liten. Minns att alla vi barn i området samlades hemma hos oss och körde simtävling. Vi hade den stoora som man tyckte på den tiden och så låtsades vi att vi var med i den där reklamen.. ni vet den där med två fåglar som satt på Scandlinesfärjorna och sa: hej Kaj, halååå Bojje, haha! ;). Har funderat på att åka över till ett stort badland som heter The Reef när lillen växer till sig. Detta ställe ligger i Danmark och har tydligen 30 olika pooler och tropiskt klimat.  Karibiskt tema över hela stället och så kan man övernatta! 

Grillad kycklingfilé blev det denna soliga måndag och till det serverades hemmagjorda chiliklyfter, fetaostsallad och lite blandade såser. Fint en dag som denna och nu väntas en kvällspromenad längs stranden! :). Ha en fin kväll kära ni!






/ K & M

söndag 20 maj 2012

Första beachdagen, jordgubbsval och dojjor som passar!


Liksom övriga Malmöbor vaknade vi idag upp till en temperatur som var utöver den vanliga! Årets varmaste dag kan det nog ha varit så vi packade med oss matsäck och drog till stranden. Ribban Beach blev de idag och när vi kom ner dit så var det redan fullsmockat med människor. Sommarkänslor! På sitt vanliga ställe stod jordgubbsnissen och sålde gigantiska röda läckerbitar som vi inte kunde motstå! Moster och Matte hängde på och detta blev Milos allra första strandbesök på riktigt! Solhatten satt där den skulle till en början för nu har vi fixat en hatt som har knytband, toppen... trodde vi .. tills lillkillen på något vänster lyckades lirka av sig den. Superlim nästa? nej, men knytband är iallafall bättre än inga band alls! Lustiga bär det där tyckte plutten och granskade var och en noga! De han tyckte såg trevliga ut lade han i sin högra hand medan de som inte dög hamnade på filten ;). Sand överallt och en bebis som hela tiden skall kravla iväg mot nya destinationer. Man får se till att roa denna kille konstant just nu vilket medför att något stillaliggande solande inte kommer på tal. Har någon strandtips/semestertips som fungerar för att en liten skall vara nöjd i mer än 3 minuter så hojta till! ;)



Jag och matte tog en PW bort ill Espressohouse för att inhandla kaffe men jättekön Allan hade samma planer. Vi vände igen och insåg ganska snabbt att glassen i strandkiosken blev ett bättre alternativ. Ruchiåkning på innergården i Conversen som äntligen sitter som en smäck! Så gulligt det ser ut när det tassas runt i dessa knytskor! Nu går det undan. Upp och stå mot allt för att snabbt krypa runt föremålet och åter ställa sig upp. 


En härlig söndag har passerat och åter väntas en ny vecka. En vecka som jag längtat till länge :)! En vecka som kommer bestå av packning, planering av resa, inhandling av diverse grejer, 10 månaderkontroll, brännbollsgille och slutligen avfärd mot Kreta! 

Hoppas er helg varit kanon den med :) 

/ K & M

Bildmix från den blivande brudens MÖHIPPA!




Igår var det som sagt dags för alla vår Vickans möhippa. Vilken dag! Kidnappad i ottan blev denna brud och med 10 minuter på sig att slänga på sig fulkläderna hon fick samt packa ihop en rejäl väska för dagen så blev det fart under fötterna. Ögonbindel på och när den togs av insåg bruden att hon befann sig på en härlig massageavdelning. En skön timme där inne fick hon medan vi andra dukade upp en smarrig brunch i parken. Och så kom regnet. Snabb ihoppacknig av alla grejer, fåglar som råkade norpa en rejäl bit bröd och en flaksa champagne i kras, haha! Syster Annickas lya fick det därför dukas upp hos istället och det gick minst lika bra! Kycklingchiabatta, färsk frukt och så skålade vi för den blivnade bruden. Slöja till Vickan och kronor till alla oss andra. Lite lekar, presentutdelning, fix och trix sedan landade vi på Lasedome där 5 kampen var inbokad. Gren nummer 1 blev då Laserdome. 2 lag delades vi upp i och sedan var det bara till att skjuta hej vilt med laserstrålar och gömma sig bäst man kunde. Bruden var i extas. Hennes skratt ekade genom hela den mörka lokalen så fort hon lyckats pricka någon och detta skratt varade i ca 18 av 20 minuter vilket betydde att hon säkerligen lyckades pricka ganska många motspelare, bra jobbat! ;). En annan hade glömt gympadojjor och fick traska omkring i högklackat och träningsbyxor. Nice kombo! Inga vrickade fötter dock. Vidare langades bruden upp på en galen tjur och att hålla sig kvar där var inte så lätt som det såg ut! Lagkampen fortsatte och sumobrottning stod på tur. 10 kg tunga dräkter drogs på och vi systrar startade. Storasyster var en överlägsen vinnare! Kuddkamp på platå i hoppborg och att ta sig genom en snitslad bana av laserstrålar till Mission Impossiblemusik var de två sista grenarna. Det märks att bruden kravlar mycket på golvet hemma om dagarna för det var en herrans fart på henne genom denna laserbana ;). Det vinnande laget var även brudens lag och det var bara till att gratulera. Guldmedaljöerna och vi andra fortsatte sedan i relaxavdelningen med bastu, duschning, drinking och tilltugg. Sedan bar det ut på uppdragsjakt. Bruden lyckades med allt från att låna främmande personers mobiler och ringa sin blivande make, snylta pennor från gående, tjäna ihop en tjusig slant och få en vacker autograf innan vi fortsatte på O´learys. Presentcheckning mer aktivitet och snackkorg. Så skålade vi för den blivande bruden!



Vi vandrade genom staden, lät bruden byta dojjor och hade den strålade solen i ansiktet. Vilket väder det blev. Underbart! Bord hade bokats på Lilla torg och där avslutade vi sedan fortsatte firandet. Bruden avslutade dock med att dansa hela natten och när hon idag vaknar upp tror jag hennes träningsvärk inte är att leka med ;)! 


En mycket lyckad kväll och jag hoppas och tror att bruden njöt av dagen och ser fram emot den fjärde augusti 2012 när hon tillsammans med sin Daniel står som ett vackert par! Vi önskar dem all lycka!

/ K




lördag 19 maj 2012

När hela världen är en stor upptäcktsfärd!




Det spelar ingen roll om vi är utomhus eller inomhus, det är måndag eller fredag, solen skiner eller regnet öser ner, badrummet eller köket- hela världen är en upptäcktsfärd. Milos dag startar med att han står i sin spjälsäng, håller i ribborna och tittar sig nyfiket runt omkring. Han ropar på mig på sitt vis och sträcker armarna upp mot mig så jag kan plocka upp honom. Så kramar han mig hårt. Gosar in sig vid min axel och trycker ifrån för att genast komma ner på sin upptäcktsfärd. Klockan är då ca 17.15! Vi stannar till vid spegeln, hälsar på varandra, klappar med handflatan på glaset för att höra hur det låter innan vi går vidare till badrummet för att byta blöjan! Men första vill man ju ta tag i handtaget och dra så det gör vi. Medan vi byter snackar Milo för fulla muggar och berättar hur natten varit  för sina små djur som hänger och dinglar i mobilen. Lejonet är favoriten, inget snack om den saken....

På golvet i vardagsrummet börjar dagen och först är det upp på tv-bänken och ställa sig innan programkortet till boxen skall dras ut. Han vandrar vidare och sätter sig ner för att snabbt krypa bort till soffbordet där han är på jakt efter fjärrkontrollerna. En smidig förflyttning till soffan genom att hålla i sig med en hand och så var tre soffkuddar nere på golvet. Vidare mot mattan under matbordet. Busen har fått pippi på stolsben, speciellt om de är konstruerade av metall och är greppvänliga för de små händerna! Under bordet sitter kaninen. Kaninen är mjuk att känna på och så vidare till lilla bollhavet. Smaka på ett par färggranna bollar och sedan kommer han till sin korg med leksaker. Där kan han sitta en stund och roa sig innan det vankas frukost... 

God gröt, mer bus och så gnuggar han ögonen. Vi packar ner oss i vagnen och går ut på vår morgonpromenad. halvsittandes sitter lillen och nynnar på någon hemmaskriven låt innan han blundar igen. Så sover han allt mellan 20 minuter och 1 timme! Mer lek innan lunch och så beger vi antingen oss iväg för att leka med någon av Milos polare med tillhörnade mamma eller så tar vi en tur på stan. Ibland åker vi till mormor och morfar eller så går vi till någon lekpark i närheten. Vi möter upp någon av mammas vänner, promenerar, fikar eller så är vi bara för oss själva och myser! 16.00 när pappa entrar lägenheten är både jag och Milo möra. Etermiddagsvilan för lillen vara inte så länge, endast en halvtimme vilket gör att Milo behöver en tupplur till innan dagen är slut. Därför sover han en tredje gång mellan 16-16.30. Sedan håller vi honm till 20- snåret innan han själv somnar gott i sin säng efter att pappa suttit och sjungit blinka lilla stjärna med påhittad text! Borde spela in denna skönsång någon dag, superduktiga underbara pappa F! ;).

Idag skall denna mamma iväg på Möhippa för moster Vickan! Dagen startar nu på förmiddagen och avslutas inte från sent i natt! Vad som väntas får vi se imorgon ;). Kul skall det bli iallafall och hoppas vädret är med oss! På återseende!

/ K & M

fredag 18 maj 2012

Fredagshäng i parken & att försöka dra av sig öronen!

Godkväll denna fredag! Gung på hög nivå avslutade vi denna aktiva dag med och att hänga i parken i detta väder är inte helt fel! Medan andra premiärgrillar så har vi nog redan köpt 5 påsar kol hittills i år så även om vädret var bra idag så beslutade vi oss för en korvstroganoff. Nog så gott var detta och en annan som gillade denna rätt var Milo. Korv och ris in da mix och mums filibaba! Stora skålen gick ner men det tog lite längre tid än vanligt. Ingen brådska här, ibland kan vi äta i 20 minuter, det får ta tid :)! Pappa F var minst lika road som lillen vid detta parkbesök och papa, paapa, daapa, padda är de nya som dagligen sägs. En liten bildmix från denna afton kommer här!





Annars så är lillen i full fart med att försöka dra av sig sina öron, haha. Söte! Milo får panik när något landar på huvudet, exempelvis när tröjan tas på, man klappar honom för länge eller skall torka honom efter bad. Nu är det även öronen som är i vägen. Konstiga grejer det där, skinnbitar med hårda kanter som liksom sticker ut från huvudet.. ;). Han hittar dem lite då och då och så drar han i dem. Lustigt nog sitter de kvar hur han än bär sig åt så de får han nog ta och vänja sig vid framöver ;). Tokiga plutt! Fredagen kommer spenderas med en bra rulle, en kvällspromenad och ett besök i närmsta gotteria. Hemmakväll ligger oss varmt om hjärtat och då vi varit hälsosamma hela veckan så är vi värda lite lösgodis i kväll! :)

Hoppas ni får en fin fredagsafton vart ni än donar med!
På återseende!

/ K & M